Hoppa till innehåll

Säsongsblommor odlade i Tranås

Vår odling

Vi är stolta över att driva fram våra egna säsongsblommor från grunden.

I våra växthus odlar vi med omsorg. Tiotusentals penséer, sommarblommor och perenner planteras på plats hos oss och slipper därmed långa transporter, skadliga stråförkortningsmedel och onödiga mellanhänder. Istället blir de ompysslade hela vägen tills de är redo att flytta hem till er. De blir tåliga, frodiga och i våra ögon, extra fina!

Mars-april

Penséer

Penséerna planteras av oss på hösten. På bara ett par dagar sätts alla 10-15 000 stycken i jord och placeras sedan i växthus nummer 6, där de får stå kallt hela vintern. Vi odlar våra penséer på marken för att dra nytta av den naturliga jordvärmen, på så sätt skyddas rötterna mot den värsta kylan samtidigt som själva plantan härdas och blir tålig. Tack vare detta tål våra penséer många minusgrader, ner mot -15 C, och blir dessutom extra kraftiga och håller sig fina långt in på säsongen.

Mars-juni

Sommarblommor

I mars börjar odlingssäsongen på riktigt när vi planterar tio tusentals sommarblommor, pelargoner och grönsaksplantor i växthus nummer 2, 3, 4 och 5. De pysslas om dagligen för att bli fina, livskraftiga och tåliga innan de börjar flytta hem till er. Lite senare på säsongen planteras en omgång till för att kunna erbjuda lokalodlade sommarblommor till er under hela säsongen.

Maj-september

Perenner

Nytt för oss är att vi börjat odla fleråriga plantor av utvalda sorter. På så sätt har vi möjlighet att erbjuda lokalodlade perenner av hög kvalitet. De drivs fram i våra växthus men flyttas allt eftersom ut på uteavdelningen för att härdas av, där de finns till försäljning fram till sen höst.